Recensioner

”Vi möts av idel mjuka harmoniska former i de återkommande motiven. Här finns hästen, stiliserad till lugn och styrka, och de stora runda fåglarna som i Rolf Bengtssons värld symboliserar friheten.
Inte minst bjuder utställningen på en lång rad fruktbarhets runda kvinnokroppar. Utan utstuderade poser intar de sina rum, gärna fångade mitt i en helt vardaglig gest eller aktivitet. Skulpturerna bjuder in i sina anspråkslösa och mjuka former, runt dem råder en avspänd harmoni.
Utställningen på Galleri Viktoria bärs av glädjens energi – här råder en befriande och smittande lekfullhet.”

Ingrid Larsson, Hallandsposten  09-03 

”Rolf Bengtssons skulpturer känns befriat självklara i sina generösa volymer och poser. Lätt abstraherade till ett geometriskt spel med linjer och former. En väldigt trevlig egenskap med Rolfs föremål är att de lika bra tål att placeras innanför som utanför hemmets fyra väggar. Det är en härlig tanke att på vägen in genom trädgården mötas av en rund liten häst.”

Ingrid Larsson, Hallandsposten  00-03 

”Rolf har ett påtagligt sensuellt förhållande till sitt arbete, i synnerhet en rad hastigt men med drivet handlag tillknådade kvinnofigurer i brun lera har ett nästan primitivt och exotiskt drag av spontanism”

Rolf Haglund, Borås Tidning  98-04

”Rolf Bengtsson gör modellstudier med kvinnor i sittande och stående avspända poser. Några balansakter, andra stillastående, rörelser saknas nästan helt. Rolf har en bra formkänsla och en personlig stil. Det är kärleksfulla verk, hyllningar till kvinnokroppen och här sätts Hon verkligen på piedestal.”

Marianne Holm, Hallandsposten  97-11