Om oss

Läs om Rolf här.

Gunilla Bokelund-Bengtsson

Pensionär som gick hem vid 62 efter 40 års yrkesliv. Att få rå om sin tid helt på egen hand är en ynnest och en lyx jag inte trodde fanns. Brukar säga att jag har all tid i världen och kan nu göra allt jag vill och lite till men du milde vad tiden rinner iväg. Jag är och har alltid varit engagerad i föreningslivet och just nu är det Nordvästra Skånes trädgårdsförening som tar mycket av min tid. Höstträdgårdsmässan i Ängelholm är ett roligt projekt som jag gärna ägnar min tid åt.

För mig är familjen högsta prioritet – våra underbara barnbarn kommer alltid i första rummet. Porten till vårt hem och vår trädgård står alltid på vid gavel närhelst de dyker upp.

Trädgård, konst, mat och vin är andra intressen jag gärna ägnar mig åt. Självklart köper jag kravodlat och i möjligaste mån närodlat. Vi var ”grönavågare” på 70-talet och nu är vi där igen. Idag odlar vi potatis, tomater, lök, rödbetor, kål och sallad på egen lott och det känns lyxigt.

Till skillnad från många gillar jag inte att resa men tar gärna del av mina vänners äventyr. Kan sträcka mig till att göra korta bilturer i Sverige, njuta av god mat på t.ex. Hotell Gässlingen i Skanör, sitta på en brygga i Bohuslän med ett glas vitt eller strosa i de småländska skogarna.

På mitt nattygsbord finns alltid minst en bok på gång. Att vara med i Akademibokhandelns Låna & Läs kan verkligen rekommenderas.